Și-a atacat victima cu cuțitul, iar 4 luni mai târziu – cu toporul. Un bărbat va sta 16 ani la închisoare pentru dublă tentativă de omor
Full Article 2 minutes read

Și-a atacat victima cu cuțitul, iar 4 luni mai târziu – cu toporul. Un bărbat va sta 16 ani la închisoare pentru dublă tentativă de omor

Un bărbat în vârstă de 56 de ani a fost condamnat la 16 ani de închisoare, pentru dublă tentativă de omor. Sentința a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Cimișlia, sediul Centru, pe 2 februarie, anunță Procuratura Generală pe 8 februarie.  Potrivit sursei, bărbatul își va executa pedeapsa în penitenciar de tip închis.

Potrivit învinuirii, inculpatul, fiind în stare de ebrietate, i-a aplicat primei sale victime o lovitură cu un cuțit de bucătărie în regiunea inimii, cauzându-i o rană în peretele cutiei toracice. Cazul a avut loc pe  data de 11 mai 2023, într-un sat din raionul Basarabeasca. A doua zi, bărbatul a fost reținut, ulterior fiind plasat în arest, urmare a admiterii demersului procurorilor.

Patru luni mai târziu, însă, mai exact pe 15 septembrie 2023, bărbatul, fiind în stare de ebrietate alcoolică, a luat de la domiciliul său un topor și a mers la domiciliul bărbatului pe care a vrut anterior să îl omoare. Tentativa de omor a eșuat pentru a doua oară, după ce victima s-a apărat, iar ulterior în ajutor i-a venit o altă persoană.

Procuratura precizează că, în momentul în care bărbatul a încercat să își omoare vecinul pentru a doua oară, acesta se afla în arest la domiciliu și avea restricția de a ieși din casă, cu excepția cazurilor în care trebuia să se prezinte, conform citațiilor, organului de urmărire penală sau instanței de judecată.

Potrivit PG, sentința este cu drept de apel.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: