Săgeți între Grosu și Slusari? „Unii spun atât de tare că PAS nu vrea să dialogheze că ajung să accepte funcții în consilii de administrare”
Full Article 3 minutes read

Săgeți între Grosu și Slusari? „Unii spun atât de tare că PAS nu vrea să dialogheze că ajung să accepte funcții în consilii de administrare”

Președintele Parlamentului Igor Grosu, tot el lider al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a comentat acuzațiile unor voci care spun că formațiunea de guvernare nu este dechisă să dialogheze. În cadrul ediției din 11 septembrie a emisiunii „Punctul pe AZi”, de la TVR Moldova, speaker-ul a declarat că persoanele care aduc asemenea acuzații PAS-ului ajung să accepte funcții în „inclusiv în consilii de administrare”. Alexandr Slusari, fost deputat al Platformei DA, care a devenit în urmă cu câteva luni membru al Consiliului de Administrare a Energocom, s-a simțit vizat și a venit cu o reacție. Slusari a declarat că PAS nu-i va putea „închide gura” cu această funcție.

În cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, Igor Grosu a spus că partidul de guvernământ este deschis să dialogheze cu persoanele și partidele bine intenționate.

Eu am avut tot timpul deschidere pentru dialog. Noi (PAS – n. r.) am avut experiența de coaliții și blocuri și așa mai departe. Și trebuie să existe această deschidere în cazul oricărui partid. Și noi înțelegem lucrul ăsta. Chiar și în această situație în care noi avem o majoritate confortabilă, noi dialogăm cu cei care vor să dialogheze, care vor cu adevărat să propună”, a menționat acesta.

La precizarea moderatorului că unele persoane spun că „PAS nu vrea să dialogheze”, Grosu a spus: „Bine, unii atât de tare spun că nu vrem să dialogăm că ajung să accepte și funсții în diferite instituții de stat și consilii de administrare, în sectoare foarte strategice”.

Ulterior, pe 12 septembrie, Alexandr Slusari, recent devenit membru a Consiliului de Administrare al Energocom a venit cu o reacție pe Facebook.

Domnule președinte al Parlamentului, tu chiar ai crezut că dacă mă includeți în componența Consiliului Energocom, îmi închideți gura ? Ne știm cu tine mulți ani și îmi cunoști suficient profilul. Știi foarte bine că eu niciodată nu am alergat după funcții, dar totodată nu m-am ferit de responsabilitate acolo unde pot aduce plus valoare. (…) Voi în orice clipă puteți să mă excludeți din componența organului de administrare, însă știi foarte bine că cu mine șantajul nu merge”, a declarat Slusari, precizând că actuala sa funcție în cadrul Energocom i-a fost propusă de ministrul Energiei Victor Parlicov.

Alexandr Slusari i-a reamintit speakerului că, în trecut, pevremea când formau Blocul ACUM, PAS și Platforma DA au luptat împreună împotriva metodelor lui Plahotniuc și Dodon de a mitui primarii cu transferuri speciale din buget, iar acum „i se cere să tacă”.

Tu, domnule președinte, în loc să aduci contraargumente la cele spuse și scrise de jurnaliști sau să întreprinzi măsuri de a curma aceste practici nocive de racolare a primarilor din alte partide, încerci să-mi închizi gura cu funcția, care eu niciodată nu am cerut-o și unde eu muncesc cinstit pentru binele țării, aproape făcând voluntariat ? Ești serios, Igore ?”, a menționat el.

Precizăm că Alexandr Slusari a devenit membru al Consiliului de Administrare al Energocom pe 14 aprilie, curent.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: