Se vor întruni deputații în ședință extraordinară? PDA începe colectarea de semnături
Full Article 2 minutes read

Se vor întruni deputații în ședință extraordinară? PDA începe colectarea de semnături

Reprezentanții Partidului Platforma Demnitate și Adevăr vor începe astăzi, 27 decembrie, să colecteze semnături privind convocarea ședinței extraordinare a parlamentului, după sărbătorile de iarnă. Deputatul PDA, Alexandru Slusari, a declarat în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, că în cadrul întrunirii va fi discutată situația privind Aeroportul Internațional Chișinău. 

Vicepreședintele legislativului, Alexandru Slusari, a precizat că pentru convocarea ședinței este nevoie de 34 de semnături.

„Avem 26 de semnături și cred că, cu toate problemele, că și domnul Țîcu va semna acest demers. Vedem dacă vor semna și alți deputați. Este importat să primim informația cât mai exhaustivă, să chemăm la ședință prim-ministrul, șeful SIS-ului, șeful CNA, procurorul general, ministrul Justiției”, a explicat Slusari.

Parlamentatul a mai spus că, în funcție de informațiile pe care le vor primi deputații, formațiunea pe care o reprezintă urmează să decidă dacă va depune o moțiune de cenzură sau va organiza proteste.

La emisiunea a fost invitat și deputatul socialist, Grigore Novac. Acesta a declarat că în spatele noului beneficiar al companiei „Avia Invest”, care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, ar sta aceleași persoane – Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc.

Parlamentarul a menționat că se bazează pe informații concrete, dar a refuzat să spună din ce sursă vin.

„În realitate, ce s-a produs zilele trecute? Acest drept de concesiune s-a întors exact la cei care au fost până la Rothschild (NM fostul proprietar al companiei), doar că a apărut o altă persoană pe arena acestui aeroport. Acest cetățean al Federației Ruse, Andrei Goncearenko, era „back” și acum a devenit „front”, pe primul plan”, a declarat Grigore Novac.

Amintim că, pe 23 decembrie, a devenit cunoscut faptul că NR Investments Ltd, compania deținută de miliardarul Nat Rothschild, a renunțat la cele 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. Ulterior, a fost confirmată informația că noul beneficiar a devenit omul de afaceri din Federația Rusă, Andrei Goncearenko.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: