Sheriff Tiraspol a eliminat Farul Constanța din Champions League și merge în turul următor
Full Article 2 minutes read

Sheriff Tiraspol a eliminat Farul Constanța din Champions League și merge în turul următor

Sheriff Tiraspol a reușit să se califice în turul următor al UEFA Champions League, iar echipa Farul Constanța a fost eliminată din competiție.

În manșa secundă a primului tur preliminar al UEFA Champions League, Sheriff Tiraspol a întâlnit Farul Constanța pe teren propriu, la stadionul Sheriff din Tiraspol.

Sheriff Tiraspol a reușit să deschidă scorul. Golul de 1-0 a fost marcat de Amine Talal în minutul 45+1, înainte de pauză. După 90 de minute de joc, rezultatul a rămas același, 1-0 în favoarea echipei din Tiraspol.

Având în vedere că scorul general era de 1-1, meciul a intrat în prelungiri. În manșa tur, Farul Constanța obținuse o victorie cu scorul de 1-0 pe teren propriu.

În prima repriză de prelungiri, Jerome Ngom Mbekeli a marcat un gol pentru Sheriff în minutul 99, aducând scorul la 2-0 în favoarea echipei gazdă. La finalul primei reprize de prelungiri, Peter Ademo a marcat un al treilea gol pentru Sheriff în minutul 105+1, stabilind scorul final la 3-0 în acest meci și 3-1 în favoarea echipei Sheriff Tiraspol la general.

Cu această victorie, Sheriff Tiraspol a reușit să se califice în turul următor al UEFA Champions League.

***

Precizăm că Tiraspolul a găzduit, pe 18 iulie, în primul tur al UEFA Champions League, meciul de fotbal Sheriff Tiraspol – Farul Constanța. Decizia a fost luată pe 4 iulie 2023 de Comitetul Executiv al UEFA.

În iunie 2022, Comitetul Executiv al UEFA a decis că orașul Tiraspol nu va putea găzdui meciurile din competițiile UEFA. „Decizia se bazează pe concluziile făcute de agențiile specializate în analiză politică și strategică internațională ale căror rapoarte au fost consultate de administrația UEFA, în urma evaluării situației actuale din regiune”, comunica FMF.

Reamintim că în perioada aprilie 2022 – până în prezent, administrația de facto de la Tiraspol a decis introducerea codului roșu, ulterior galben, de amenințări teroriste, care nu a fost modificat sau anulat între timp.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: