SIS neagă că ar fi fost implicat în presupuse rețineri sau chestionări efectuate în privinţa deputatului Ștefan Gațcan
Full Article 2 minutes read

SIS neagă că ar fi fost implicat în presupuse rețineri sau chestionări efectuate în privinţa deputatului Ștefan Gațcan

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) a venit cu o reacție în contextul declaraţiilor apărute în spaţiul public privind implicarea instituției în presupusele rețineri, chestionări sau transportare efectuate în privinţa deputatului Ștefan Gațcan.

„Instituţia neagă categoric şi respinge cu fermitate insinuările şi interpretările privind activitatea sa. Astfel, condamnăm orice încercări de denigrare şi dezaprobăm manifestările de includere a Serviciului în dispute cu substrat politic – stări ce afectează imaginea şi credibilitatea instituţiei”, se anunță în comunicatul SIS.

Totodată, Serviciul de Informaţii şi Securitate a precizat că „monitorizează informația parvenită în legătură cu posibilele tentative de corupere a înalților demnitari de stat și cooperează cu organele de ocrotire a normelor de drept în vederea elucidării veridicității informațiilor prezentate, precum și acordă suport, potrivit competențelor, în vederea aprecierii și calificări juridice a faptelor reclamate”.

Amintim că ieri, 1 iulie, Ștefan Gațcan a renunțat la mandatul de deputat. Un document în acest sens a fost publicat de către deputatul socialist, Corneliu Furculiță, pe pagina sa de Facebook. Pe de altă parte, cei de la Pro Moldova au declarat că Gațcan a fost supus presiunilor. Aceștia au mai anunțat că Gațcan ar fi dispărut de câteva ore și este de negăsit.

Ulterior, mai mulți deputați din partidul Pro Moldova și Partidul ȘOR au venit în fața președinției. Andrian Candu a spus că deține informații precum că  Gațcan ar fi fost adus la președinție. Aceștia au încercat să intre în curtea instituției, însă paza le-a restricționat accesul. Din curtea președinției urmau să iasă câteva mașini ale Serviciului Protecție și Pază de Stat. Candu și Cebotari au insistat să verifice dacă în vehicule s-ar afla Gațcan. Într-un final, polițiștii s-au îmbrâncit cu deputatul Vladimir Cebotari, iar vehiculele au părăsit teritoriul președinției.

Ulterior, pe pagina oficială de Facebook a lui Gațcan, însă nu pe pagina sa personală a fost postat un mesaj video. Acesta, fiind într-o vie, a spus că nu este sechestrat și că este împreună cu familia. Serviciul de presă a președinției a anunțat că Ștefan Gațcan nu s-a aflat ieri, 1 iulie, în clădirea instituției.

Menționăm că în seara zile de 1 iunie, în spațiul public au apărut informații precum că Ștefan Gațcan a părăsit teritoriul Republicii Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: