Socialiștii amenință Guvernul cu moțiunea de cenzură, după ce ministra Dabija a declarat că Aeroportul ar putea fi concesionat din nou
Full Article 3 minutes read

Socialiștii amenință Guvernul cu moțiunea de cenzură, după ce ministra Dabija a declarat că Aeroportul ar putea fi concesionat din nou

Deputatul socialist, Vlad Batrîncea, a venit cu o reacție după ce ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Lilia Dabija a declarat că Guvernul ia în calcul opțiunea de a concesiona, din nou, Aeroportul Chișinău, însă, de această dată doar cu respectarea legii. Batrîncea a declarat că această măsură este „criminală” și „contravine intereselor statului”. Mai mult, deputatul spune că dacă va avea loc acest scenariu Partidul Socialiștilor (PSRM) va iniția o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

Vlad Batrîncea a publicat pe 23 iunie un mesaj în care a comentat declarațiile ministrei Lilia Dabija. Acesta a declarat că Aeroportul Internațional Chișinău trebuie să rămână în proprietatea statului „categoric”.

„Este un obiect strategic, o întreprindere care aduce profit Republicii Moldova. Anume din acest motiv, noi, socialiștii, am inițiat în 2020 rezilierea contractului de concesiune de atunci. Orice tentativă de a transmite Aeroportul Internațional Chișinău în mâini străine contravine intereselor statului, a cetățenilor și este criminală”, a scris acesta pe canalul său de Telegram.

Parlamentarul a spus că Guvernul trebuie să gestioneze treburile publice eficient și responsabil, ori dacă nu – „să plece”.

„Țara nu are nevoie de așa „eroi”. În caz că se va insista pe asemenea scenarii, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va iniția în Parlamentul RM o moțiune de cenzură împotriva guvernului PAS”, a conchis.

Precizăm că, pe 22 iunie, ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Lilia Dabija a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că Guvernul ia în considerație opțiunea ca Aeroportul Chișinău să fie concesionat, după ce a revenit, recent, în gestiunea statului. Însă, potrivit ministrei, această variantă poate avea loc cu o singură condiție – ca legislația să fie respectată. Oficiala a spus că, deși autoritățile se concentrează pe moment să atragă cât mai mulți operatori low-cost pe piața aeronautică din Moldova, Guvernul analizează „diferite” opțiuni care să contribuie la dezvoltarea Aeroportului Chișinău.

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului începând cu 28 martie, curent, după ce în 2013 a fost luat în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani. Președinta Sandu i-a acuzat de „furtul” aeroportului, prin „tranzacții mincinoase”, pe liderul Partidului „ȘOR”, deputatul fugar, Ilan Șor și fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Ca urmare a acestei scheme, timp de nouă ani, statul a pierdut venituri în valoare de 1,6 miliarde lei, susține șefa statului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: