Spînu a comentat legăturile cu compania „Lagardere”, care a vrut să închirieze spații la Aeroport: nu exclud, ar putea câștiga licitația
Full Article 3 minutes read

Spînu a comentat legăturile cu compania „Lagardere”, care a vrut să închirieze spații la Aeroport: nu exclud, ar putea câștiga licitația

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu, nu exclude că Lagardere Travel Retail, compania franceză care a dorit să arendeze spații comerciale din zona Duty Free a Aeroportului din Chișinău, ar putea câștiga noua licitație lansată de Agenția Proprietății Publice (APP), dacă va participa. Declarația a fost făcută pe 29 februarie, în cadrul emisiunii „Moldova live”, de la Exclusiv TV. Oficialul a negat că ar sta în „spatele” companiei franceze. „Nu îi cunosc”, a spus el.

Andrei Spînu a fost întrebat despre suspiciunile potrivit cărora caietul de sarcini al primei licitații, anulate pe ultima sută de metri, a fost pregătit anume pentru compania franceză Lagardere. Oficialul a calificat speculațiile ca fiind un „văd fals”.

„Una din marea suspiciune este ca eu aș sta în spatele acestei companii și ei (nr. red: Lagardere Travel Retail) au recunoscut că nu m-am văzut niciodată cu ei, nu știu cine sunt”, a declarat Spînu.

Întrebat dacă nu exclude că anume Lagardere la câștiga noua licitație lansată de Guvern, Spînu a răspuns: „Nu, pentru că este una din cele mai mari din Europa, care gestionează aeroporturi, gări. Este o companie „reputabilă”. Nu a participat o companie anonimă, dar extrem de serioasă”.

Întrebat cum s-a ajuns ca o companie „extrem de serioasă” să își înregistreze oficiul într-un cămin social, Spînu a declarat: „Din punctul meu de vedere, a fost o greșeală. Probabil, la prima etapă au deschis un oficiu pentru a avea o adresă juridică. Dacă mă întrebați pe mine, cred că a fost o greșeală să mergi să deschizi așa. Era mai bine să mergi să deschizi într-un oficiu”.

***

Amintim că Agenția Proprietății Publice (APP) a anunțat pe 20 februarie relansarea licitației publice în vederea selectării unui locatar pentru spațiile comerciale cu destinația de alimentație publică și comerț specializat pentru zona sterila din incinta Aeroportului Internațional Chișinău (AIC). Anunțul a venit după ce, la prima licitație cu strigare organizată de Guvern, au participat doar două companii – Lagardere și LeBridge. Șeful APP, Roman Cojuhari, susține că prima licitați nu a asigurat o concurență „suficientă”, în timp ce ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, este de părere că licitația a fost „sabotată” de oligarhul fugar Ilan Șor. „Au fost identificate carențe, s-a lansat o anchetă internă și ne vom clarifica”, a spus Spînu pe 21 februarie, în cadrul unei emisiuni televizate.

Baptiste Duguit, vicepreședintele Lagardere Travel Retail, a susținut pe 22 februarie o conferință la Chișinău. El a comentat decizia autorităților de la Chișinău de a anula, pe ultima sută de metri, licitația de la Aeroport și a răspuns „zvonurilor” răspândite pe internet. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: