Stabilitate la Moscova. Sobianin, reales în funcția de primar pentru a treia oară
Full Article 2 minutes read

Stabilitate la Moscova. Sobianin, reales în funcția de primar pentru a treia oară

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a fost reales în funcție pe 10 septembrie, din primul tur. Considerat un apropiat al președintelui rus, Vladimir Putin, Sobianin, în vârstă de 65 de ani, ar fi obținut 2.499.114 din voturi. Mai exact, 76,39% din ruși domiciliați la Moscova și-ar fi dat votul pentru primarul în exercițiu, aflat la cârma capitalei Rusiei de 13 ani, scrie The Insider.

Rezultatele, anunțate de Comisia Electorală de la Moscova, arată că pe locul doi s-a clasat candidatul Partidului Comunist, Leonid Ziuganov, care a obținut 265.374 de voturi sau 8,11%.

Serghei Sobianin este considerat un apropiat al Kremlinului. El se află la cârma capitalei Federației Ruse din 2010. Prima dată, în 2010, Sobianin a fost numit în această funcție de către președintele țării, iar apoi, de două ori, în 2013 și, respectiv, 2018, a câștigat alegerile ca candidat independent. În 2023, Sobianin a candidat din partea partidului lui Putin, „Edinaia Rossia” (nr. red: Rusia Unită).

Amintim că, după începerea războiului cu Ucraina, Sobianin a vorbit pe Stadionul Lujniki, la un miting și un concert în onoarea aniversării anexării Crimeei de către Rusia. Concertul a avut loc sub sloganul „Pentru o lume fără nazism! Pentru Rusia! Pentru președinte!”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: