Tatiana Cociu încă riscă să-și piardă fotoliul de primar de Orhei? CSJ a trimis la rejudecare sesizarea PAS
Full Article 2 minutes read

Tatiana Cociu încă riscă să-și piardă fotoliul de primar de Orhei? CSJ a trimis la rejudecare sesizarea PAS

Decizia Curții de Apel Chișinău prin care a fost respinsă sesizarea privind anularea validării mandatului Tatianei Cociu în calitate de primar al municipiului Orhei, depusă de ex-candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la această funcție, Sergiu Stanciu, a fost casată integral. Hotărârea a fost pronunțată pe 12 decembrie de Curtea Supremă de Justiție.

Potrivit deciziei CSJ, sesizarea depusă de Stanciu a fost trimisă spre rejudecare la Curtea de Apel Chișinău, în alt complet de judecată.

Amintim că, pe 5 noiembrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri locale generale. În municipiul Orhei, Tatiana Cociu care a participat la scrutin din partea Forței Alternative și de Schimbare a Moldovei, afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, a câștigat alegerile din primul tur. Aceasta a obținut 57,59% din sufragii. Pe locul doi în cadrul alegerilor, la mare distanță, s-a clasat Sergiu Stanciu – cu 17,00%. În dimineața de 6 noiembrie, Sergiu Stanciu a acuzat că alegerile ar fi fost „fraudate” și va contesta rezultatele acestora.

Ulterior a urmat depunerea mai multor contestații la Consiliul electoral local și în instanțe de judecată, inclusiv la CSJ, însă acestea au fost respinse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: