Un consilier din Chișinău ar putea fi următorul deputat PAS. Cine îl va înlocui pe Sergiu Lazarencu
Full Article 1 minutes read

Un consilier din Chișinău ar putea fi următorul deputat PAS. Cine îl va înlocui pe Sergiu Lazarencu

Grigore Grădinaru ar putea deveni următorul deputat al Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). Se întâmplă după ce deputatul PAS Sergiu Lazarencu a fost desemnat ministru al Mediului.

Dacă Sergiu Lazarencu va fi învestit în funcția de ministru al Mediului, unul din cele 63 de mandate ale fracțiunii majoritare PAS va rămâne nesuplinit. Conform regulamentului, mandatul trebuie suplinit de următoarea persoană din lista candidaților cu care PAS a participat la alegerile parlamentare din 2021.

În cazul dat, această persoană este Grigore Grădinaru. Dacă Grădinaru va accepta să preia mandatul, iar Curtea Constituțională îl va valida, acesta va deveni deputat.

Grigore Grădinaru are 45 de ani și este originar din Chișinău. În prezent este consilier în Consiliul Municipal Chișinău.

***

Precizăm că, pe 13 martie, prim-ministrul Dorin Recean a anunțat remanieri guvernamentale. Într-o postare pe Facebook, șeful Guvernului a precizat că funcția de ministru al Mediului, asigurată până acum de Iordanca-Rodica Iordanov, va fi preluată de deputatul PAS Sergiu Lazarencu. Oficialul nu a comunicat motivul schimbărilor din echipa guvernamentală.

Cine este Sergiu Lazarencu, aflați AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: