Un general rus a recunoscut, indirect, pierderile suferite în Ucraina. Mesajul, șters la scurt timp de pe site-ul canalului TV al ministerului Apărării
Full Article 2 minutes read

Un general rus a recunoscut, indirect, pierderile suferite în Ucraina. Mesajul, șters la scurt timp de pe site-ul canalului TV al ministerului Apărării

Canalul TV al Ministerului rus al Apărării, „Zvezda”, a eliminat de pe site-ul său felicitările comandantului Forțelor Aeropurtate din Rusia adresate trupelor aeropurtate, după ce generalul colonel Mihail Teplinskii a recunoscut, indirect, pierderile mari ale armatei ruse în războiul împotriva Ucrainei, scrie Radio Svoboda.

Potrivit sursei citate, Teplinskii a spus în felicitarea sa că este mândru că timp de un an și jumătate, cât durează războiul declanșat de Rusia în Ucraina, „mai mult de cinci mii de parașutiști răniți s-au întors pe front după tratament, iar peste trei mii și jumătate dintre răniții noștri în genere au refuzat să părăsească prima linie de pe front”. Astfel, generalul colonel a recunoscut că Forțele Aeropurtate, doar una dintre ramurile militare rusești, au înregistrat cel puțin 8,5 mii de răniți.

De menționat că Rusia nu dezvăluie pierderi în războiul cu Ucraina. Estimarea de 8,5 mii de răniți este, așadar, cea mai mare făcută de oficialii ruși pe parcursul întregului război. În ciuda faptului că Teplinskii nu dezvăluie numărul morților, se poate presupune că vorbim despre mii de parașutiști uciși în război.

La începutul invaziei rusești pe scară largă a Ucrainei, în februarie 2022, au fost raportate numeroase victime din trupele aeropurtate. Jurnaliștii Mediazona şi BBC au confirmat că cel puțin 1.842 de parașutiști, inclusiv 322 de ofițeri, au murit până pe 28 iulie. Printre aceștia se numără cel puțin 37 de ofițeri superiori, inclusiv generalul-maior Andrei Suhovetski și opt colonei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: