Un nou eșec pentru Tauber: CEC a respins cererea prin care deputata a contestat refuzul comisiei de la Bălți de a o înregistra în cursa electorală
Full Article 3 minutes read

Un nou eșec pentru Tauber: CEC a respins cererea prin care deputata a contestat refuzul comisiei de la Bălți de a o înregistra în cursa electorală

Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins pe 25 septembrie sesizarea deputatei Marina Tauber, care a contestat refuzul Comisiei de circumscripție din Bălți de a o înregistra în calitate de candidat independent în cursa electorală din 5 noiembrie pentru șefia primăriei municipiului Bălți. În reacție, parlamentara a calificat decizia CEC drept o farsă, care ar fi fost regizată „la comanda” președintei țării.

„Se respinge cererea Marinei Tauber cu menținerea în vigoare a actului administrativ a Consiliului Electoral din Bălți. Actul administrativ a consiliului poate fi atacat în termen de trei zile din data adoptării prezentei hotărâri”, se menționează în hotărârea CEC.

Într-o reacție publică, Marina Tauber a criticat decizia autorității electorale. Parlamentara, care a fost refuzată de comisia de la Bălți după ce și-a depus actele la funcția de primar al municipiului Bălți, susține că unii membri ai CEC, inclusiv președinta CEC, Angelica Caraman, ar fi abuzat de drepturile lor în timpul ședinței.

„Am fost nevoiți să părăsim ședința CEC, pentru că a fost încă o farsă regizată personal de Maia Sandu și susținătorii ei. A fost o ședință de dragul ședinței, de a pune bifă că această ședință a avut loc, dar de fapt nu au așteptat ca noi să vorbim. Doamna Caraman a abuzat de drepturile ei și mi-a închis microfonul de câteva ori. Nu mi-a dat posibilitatea să vorbesc sau să dau întrebări. (…) Doamna Caraman și domnule Postică, puteți să continuați așa cum continuați. Pur și simplu când mergeți noaptea la culcare, nu uitați că dosarele penale vă așteaptă”, a declarat Tauber.

De precizat că nici CEC, nici Președinția, nu a comentat deocamdată acuzațiile deputatei Marina Tauber, cercetată penal în Moldova.

Precizăm că Marina Tauber a depus actele pentru a candida la funcția de primar al municipiului Bălți pe 20 septembrie. O zi mai târziu, pe 21 septembrie, însă astăzi cererea i-a fost refuzată. Președinta Consiliului Electoral de Circumscripție Bălți, Svetlana Colesnic, a declarat atunci că decizia a fost luată în conformitate cu legislația în vigoare – declarație contestată de Tauber, care a iscat un scandal la Bălți urmare a deciziei.

Precizăm că, conform unui proiect de lege, votat în două lecturi de deputați, persoanele care au fost membri ai partidului Șor, scos în afara legii, nu vor putea participa la alegeri în următorii trei-cinci ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: