Un nou incident la Termoelectrica? Blocul energetic nr. 2 s-a deconectat
Full Article 2 minutes read

Un nou incident la Termoelectrica? Blocul energetic nr. 2 s-a deconectat

Termoelectrica anunță că Blocul energetic nr. 2 s-a deconectat. Responsabilii spun că la moment se verifică cauza deconectării, însă dau asigurări că consumatorii sunt alimentați cu energie termică. 

Deconectarea a fost înregistrată pe 15 februarie, la ora 07:02.

Termoelectrica spune că „Blocul energetic nr. 2 s-a deconectat pe protecția ventilatoarelor cazanului de abur TGM96-B”.

„La moment, echipa Termoelectrica verifică cauza deconectării. Menționăm că, regimul hidraulic este în limitele prestabilite. Astfel, toți consumatorii sunt alimentați cu energie termică. Entitatea produce la moment 90 MWh, inclusiv – 80 MWh la CET 2 Sursa 1”, comunică Termoelectrica.

Menționăm că recent au fost prezentate posibilele cauze ale opririi de avarie a blocului energetic nr. 3 al Termoelectrica, care nu mai funcționează din luna noiembrie 2022. Ipoteza de bază este că „scurgerile în interiorul generatorului ar fi avut loc din cauza formării microfisurilor la punctul de sudare”. „Generatorul electric nr. 3 și-a depășit durata normală de viață cu 17 ani”, a precizat reprezentantul Ministerului Infrastructurii Constantin Borosan.

Amintim că pe 5 februarie, Termoelectrica anunța că din 4 februarie va funcționa doar unul din dintre cele trei blocuri energetice. Potrivit Termoelectrica, pentru perioada 4-14 februarie erau preconizate lucrări de mentenanță la Blocul energetic nr 1, respectiv energia electrică va produce doar blocul nr 2.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: