Un șef din cadrul Poliției de Frontieră ar fi fost prins beat la volan. Instituția l-a suspendat din funcție și anunță anchetă de serviciu
Full Article 2 minutes read

Un șef din cadrul Poliției de Frontieră ar fi fost prins beat la volan. Instituția l-a suspendat din funcție și anunță anchetă de serviciu

Un șef de direcție din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) ar fi fost prins beat la volan. Contactată pentru un comentariu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului, Raisa Novițchi, a declarat pentru NM că Poliția de Frontieră s-a autosesizat. Novițchi anunță, de asemenea, inițierea unei anchete de serviciu pe acest caz.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), Natalia Golovco, a declarat pentru NM că în noaptea de joi spre vineri, 20 octombrie, în jurul orei 01:30, polițiștii de patrulare au stopat un automobil de model Toyota, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 39 de ani. Cazul a avut loc pe strada Calea Basarabiei – Lunca Bîcului, din capitală.

„Șoferul, fiind în stare de ebrietate, a fost escorta la DNR, rezultatul testării alcoolscopice fiind 0.77 mg/l vapori în aerul expirat”, a precizat Natalia Golovco pentru NM.

Potrivit mai multor surse media, la volanul automobilului s-ar fi aflat un șef de direcție din cadrul IGPF. Bărbatul ar fi condus automobilul de serviciu de model Toyota Land Cruise, chiar dacă ar fi fost în afara orelor de serviciu. Portalul BreakingNews scrie că funcționarul ar fi fost îmbrăcat în haine civile.

Contactată de NM pentru un comentariu, purtătoarea de cuvânt a IGPF,  Raisa Novițchi,  a declarat că Poliția de Frontieră s-a autosesizat pe cazul dat și a fost pornită o anchetă de serviciu.

„În perioada desfășurării anchetei, angajatul IGPF va fi suspendat din funcție”, a precizat Novițchi pentru sursa noastră.

Amintim că, din 2017, șoferii sunt sancționați dacă nivelul concentrației de alcool în sânge depășește 0,3 g/l și în aerul expirat – 0,15 mg/l.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: