Va candida sau nu pentru un nou mandat de președinte? Răspunsul lui Igor Dodon
Full Article 2 minutes read

Va candida sau nu pentru un nou mandat de președinte? Răspunsul lui Igor Dodon

Președintele Republicii Moldova a anunțat că „cel mai probabil” va candida la următoarele alegeri prezidențiale. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct”, marți, 4 februarie, de la postul public de televiziune Moldova 1. Șeful statului nu a specificat dacă își va înainta candidatura din partea Partidului Socialiștilor sau independent.

„Sunt foarte multe speculații. Tot timpul am spus că dacă oamenii mă vor susține, voi participa. La moment vedem că susține din partea cetățenilor este, asta înseamnă că, cel mai probabil, voi participa”, a precizat Dodon.

Acesta a mai spus că unii concurenți electorali au început deja campania electorală, deși acest lucru ar fi trebuit să aibă loc abia în toamnă.

Totodată, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că orice încercare de a demite actualul guvern, inevitabil, va duce la alegeri anticipate. Potrivit șefului statului, doar două partide parlamentare și-ar dori acest lucru: Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Patidul Șor.

Igor Dodon a menționat că PAS își dorește alegeri parlamentare anticipate pentru „a scăpa” de partenerii din blocul ACUM, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, iar Partidul Șor ar avea nevoie de o resetare.

„Acei care vor provoca alegerile anticipate să-și asume responsabilitatea. Eu cred că socialiștii sunt gata, dar ar fi bine de evitat”, a afirmat președintele.

Igor Dodon a mai spus că este de părere că este mai bine ca cele 80 de milioane de lei, care sunt necesari pentru alegeri parlamentare anticipate, să fie alocați pentru scopuri sociale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: