VIDEO Lukașenko promite arme nucleare tuturor statelor care se vor alătura alianței dintre Rusia și Belarus: „Sunt pentru toată lumea”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Lukașenko promite arme nucleare tuturor statelor care se vor alătura alianței dintre Rusia și Belarus: „Sunt pentru toată lumea”

Dictatorul belarus Alexandr Lukașenko, susține că țările care se vor alătura alianței dintre Federația Rusă și Belarus va obține arme nucleare.  Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru jurnalistul pro-Kremlin Pavel Zarubin, scrie Ukrainskaya Pravda.

Lukașenko a fost întrebat cu comentează criticile, recente, ale președintelui kazah Kassîm-Jomart Tokae, despre apropierea dintre Rusia și Belarus, inclusiv decizia de a desfășura arme nucleare pe teritoriul ultimei.

„Dacă cineva este interesat – nu cred că Kassîm Tokaev este îngrijorat de acest lucru, dar dacă este – atunci nimeni nu are nimic împotriva Kazahstanului și a altor țări care au o relație la fel de strânsă ca și cea pe care o avem cu Federația Rusă. Este foarte simplu. Trebuie să intre în alianța dintre Rusia și Belarus și asta este tot: sunt arme nucleare pentru toți. Cred că este posibil. Toată lumea trebuie să înțeleagă din punct de vedere strategic că avem o șansă unică de a ne uni”, a spus dictatorul belarus.

Precizăm că, pe 24 mai, în cadrul forumului Uniunii Economice Euroasiatice (UEE) de la Moscova, președintele kazah Kassîm-Jomart Tokaev a criticat Uniunea într-un mod neobișnuit de dur și a calificat apropierea observată între Rusia și Belarus drept o problemă gravă. „Îmi pare rău, chiar și armele nucleare sunt una pentru două acum”, a spus acesta.

***

Reamintim că la sfârșitul lunii martie a acestui an, președintele rus Vladimir Putin a anunțat un acord cu președintele Belarusului, Alexandru Lukașenko, privind desfășurarea de arme nucleare tactice în Belarus. Atunci Putin a spus că sistemul de rachete Iskander, care ar putea fi un purtător de arme nucleare tactice, a fost transferat în Belarus.

Pe 25 mai, miniștrii Apărării ai celor două țări au semnat acordul privind desfășurarea armelor nucleare. La scurt timp, Alexandr Lukașenko a declarat că armele nucleare rusești au început deja să se deplaseze în Belarus.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: