VIDEO Moscova, atacată cu drone a patra noapte consecutiv. Un bloc turn, lovit și anterior, a fost avariat
Full Article 2 minutes read

VIDEO Moscova, atacată cu drone a patra noapte consecutiv. Un bloc turn, lovit și anterior, a fost avariat

Capitala Rusiei, Moscova, a devenit ținta atacurilor cu drone, pentru a patra oară consecutiv, în noaptea de 23 august. Potrivit Ministerului rus al Apărării, două drone au fost doborâte de apărarea aeriană în apropiere de Moscova, în timp ce o altă dronă a fost neutralizată de echipamentele de război electronic. Drona neutralizată ar fi scăpat, însă, de sub control, lovind un bloc turn, atacat și anterior cu drone, scrie BBC.

„Două dintre UAV-urile ucrainene care atacau capitala au fost distruse de sistemele de apărare aeriană în aer, deasupra teritoriului regiunilor Mojaisk și Hikimsk din apropiere de Moscova. Al treilea UAV a fost suprimat de războiul electronic și, după ce a pierdut controlul, s-a ciocnit de clădirea complexului Moscova, aflat în construcție”, a declarat ministerul, citat de agențiile media ruse.

Acesta este al patrulea atac consecutiv cu drone asupra Moscovei. Rusia acuză Ucraina că ar încerca să îi atace teritoriile. De menționat că Kievul nu recunoaște oficial că dronele sale sunt cele care atacă Moscova.

În ceea ce privește complexul „Mosckva City”, aceasta este a patra oară când dronele lovesc această zonă de zgârie-nori. În primele două, pe 30 iulie și 1 august, dronele au zburat în același zgârie-nori care găzduiește două ministere rusești: Ministerul Dezvoltării Digitale și Ministerul Dezvoltării Economice. Atunci, în ambele cazuri, Ministerul rus al Apărării a declarat că dronele ar fi fost suprimate prin război electronic și și-au pierdut controlul. A treia lovitură asupra complexului de clădiri a avut loc în noaptea de 18 august. Atunci, o dronă sau, potrivit autorităților, fragmente dintr-o dronă doborâtă au căzut în apropiere de zgârie-nori.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: