VIDEO Zelenski, vizită-surpriză în Lituania. Președintele Ucrainei urmează să ajungă în toate Țările Baltice
Full Article 2 minutes read

VIDEO Zelenski, vizită-surpriză în Lituania. Președintele Ucrainei urmează să ajungă în toate Țările Baltice

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a sosit pe 10 ianuarie într-o vizită-surpriză în Lituania. Vizita marchează începutul unui turneu în cele trei Țări Baltice, în timpul căruia Zelenski urmează să discute despre invazia rusă asupra Ucrainei și planurile Kievului de a adera la NATO și la Uniunea Europeană.

Având în vedere probabilitatea tot mai mare a unui război prelungit, Ucraina se îndreaptă către aliații săi occidentali pentru asistență financiară și militară suplimentară, relatează BBC. Țările Baltice – foste republici sovietice care fac acum parte din UE și NATO – au devenit unii dintre cei mai fideli aliați ai Ucrainei de la începutul invaziei ruse.

Estonia, Letonia și Lituania sunt prietenii noștri de încredere și partenerii noștri de principiu. Astăzi am ajuns la Vilnius, înainte de a călători spre Tallinn și Riga. Securitatea, integrarea  în UE și NATO, cooperarea în domeniul războiului electronic și al dronelor, precum și continuarea coordonării sprijinului european se află pe ordinea de zi”, a scris Zelenski pe canalul său de Telegram.

Vladimir Zelenski a fost primit deja de președintele lituanian Gitanas Nauseda la instituția prezidențială de la Vilnius. Cei doi șefi de stat urmează să poarte discuții, iar în următoarele ore vor susține și o conferință de presă comună. De asemenea, se așteaptă ca liderul de la Kiev să susțină un discurs.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: