Voronin sesizează procurorul general. Solicită dosar penal privind coruperea deputaților și audierea lui Diacov
Full Article 2 minutes read

Voronin sesizează procurorul general. Solicită dosar penal privind coruperea deputaților și audierea lui Diacov

Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin solicită procurorului general, Alexandr Stoianoglo, să inițieze un dosar penal privind coruperea deputaților, precum și verificarea declarațiilor președintelui de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov. Potrivit unui comunicat publicat pe 3 martie, reacția vine după ce deputatul democrat a anunțat, săptămâna trecută, că liderul comuniștilor a obținut surse bănești pentru părăsirea fracțiunii Partidului Comuniștilor (PCRM) în 2015 a cel puțin 8 deputați dintre cei 14 comuniști.

„Luând în consideraţie mărturisirea publică politicianului şi conducătorului de partid, solicităm respectuos iniţierea unui dosar penal privind coruperea deputaţilor, precum şi verificarea declaraţiilor domnului Dumitru Diacov, numirea celor 8 deputaţi menţionaţi în postare, suma banilor plătiţi pentru plecarea a fiecărui dintre ei, de câtre cine şi cui s-au plătit aceşti bani, în ce monedă şi în ce condiţii. În cadrul dosarului penal solicităm confruntarea celor 8 deputaţi şi domnilor Voronin şi Diacov”, se arată în solicitarea semnată de Voronin.

Amintim că, în data de 28 februarie, Vladimir Voronin și Dumitru Diacov au făcut schimb de acuzații în spațiul virtual. Democratul a scris pe pagina sa de Facebook că liderul comuniștilor este supărat pentru că Diacov a refuzat, în 2009, să-l voteze în funcția de președinte al parlamentului. La rândul său, fostul președinte al Repulicii Moldova a calificat declarațiile democratului drept minciuni.

Recent, Vladimir Voronin a recunoscut că a depus un denunț la Procuratura Anticorupție pe numele lui Serghei Sîrbu, în urma căruia acesta este cercetat pentru corupere activă. Mai exact, Sîrbu este acuzat că a încercat să o corupă pe ex-deputata PCRM, Elena Bodnarenco, contra unei sume de 300 de mii de euro, ca aceasta să adere la PDM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: