„E cel mai corect pas”. Șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gîlcă a demisionat
Full Article 3 minutes read

„E cel mai corect pas”. Șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gîlcă a demisionat

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă,  cercetat pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, și-a dat demisia. Informația a fost confirmată, pe 18 august, chiar de către Gîlcă.

Astăzi îmi anunț public demisia mea! Am solicitat repetat și insistent Primarului General acceptarea demisiei mele. La mizeriile care s-au fîcut și care chiar acum le planifică acuș-acuș unii, consider că este cel mai corect pas (un pas corect și cu demnitate, nu vă gândițȘefi la altul). Vom reveni cu detalii, cu fapte și dovezi, la timpul cuvenit (și foarte curând) despre personaje de gen masculin și feminin, cei care au dirijat din birouri acțiuni determinate spre discreditare. Și despre cei care au ordonat. Să nu uite vorba populară că Dumnezeu e mare!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Gîlcă le-a mulțumit edilului Ion Ceban și echipei primăriei Chișinău pentru cooperare.

Rămân mândru de colegii mei din Primăria Municipiului Chișinău, de echipa mea de la Direcția Generală Asistență Medicală și Socială, de colegii mei deosebiți din comunitatea medicală și din asistența socială! Oameni extraordinari, cei mai buni și cei mai dedicați profesioniști cărora le multumesc enorm! Le-am adus astăzi deplina recunostință și aprecierea binemeritată! Mulțumesc pentru încredere și experiența în administrația publică preluată de la Primarul General Ion Ceban, cu care lucrurile cu adevărat bune vor continua în Chișinău și în Republica Moldova!”, a menționat el.

Amintim că oamenii legii au descins pe 4 mai cu 24 de percheziții în mai multe locații, în urma cărora doi angajați ai Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului municipal Chișinău, inclusiv șeful Direcției Sănătate, Boris Gîlcă, au fost reținuți pentru 72 de ore. Aceștia, dar și alte persoane publice, sunt învinuiți de delapidarea bunurilor în proporții considerabile, achiziționate din fonduri externe pentru refugiații ucraineni. Descinderile, urmate de rețineri, au fost salutate de partidul de guvernământ, PAS, și criticate de formațiunile din opoziție PSRM, ȘOR, precum și de primarul Ion Ceban, lider al MAN. Edilului capitalei declarase că persoanele asupra cărora planează suspiciuni de corupție au fost suspendate din funcție și vor fi demise, dacă vinovăția acestora va fi dovedită. Măsura însă, nu se va aplica șefului Direcției Sănătate, Boris Gîlcă. „Nu cred în nevinovăția lui”, și-a argumentat Ceban decizia atunci.

Ulterior, Boris Gîlcă a fost eliberat, însă a primit interdicție de a părăsi orașul Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: