În loc să spele mașina clientului, un angajat al unei spălătorii din Chișinău a furat-o și grav accidentat-o. Suspectul – reținut
Full Article 3 minutes read

În loc să spele mașina clientului, un angajat al unei spălătorii din Chișinău a furat-o și grav accidentat-o. Suspectul – reținut

Un tânăr de 23 de ani, angajat al unei spălătorii din capitală, a fost reținut de oamenii legii, după ce ar fi furat și accidentat automobilul unei cliente. Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de 4 iulie, a declarat pentru NM ofițerul de presă al IGP, Natalia Scripnic.

O tânără spune că și-a lăsat automobilul la o spălătorie auto din sectorul Botanica al capitalei, însă acesta ar fi fost furat și grav accidentat de un angajat al spălătoriei. Victima spune că automobilul a fost atât de tare accidentat, încât nu mai poate fi reparat.

„Am adus cu încredere mașina mea la această spălătorie auto, situată într-o benzinărie bine-cunoscută de pe str. Grenoble. (…) După ce am intrat în spălătorie, am fost întrebată de angajați dacă doresc să-mi spele mașina ca de obicei și am înmânat cheia. M-am despărțit de mașina mea cu speranța că voi reveni în câteva ore și o voi găsi curată și strălucitoare. Dar realitatea a fost mult mai dură. Am primit un telefon de la poliție, care m-a informat că automobilul meu a fost găsit grav avariat și abandonat pe un traseul Ialoveni – Hîncești”, a scris tânăra pe rețelele de socializare.

Incidentul a fost comentat și de proprietarul spălătoriei, după ce victima a scris că aceștia ar refuza să-i compenseze prejudiciul suferit, urmare a angajaților săi.  Proprietarul spune că tânăra ar fi ajuns la spălătoria auto după ce aceasta își încheiase programul de lucru. Aceasta i-ar fi înmânat cheile suspectului, care se afla în incinta benzinăriei – dar în afara orelor de lucru. Proprietarul spălătoriei auto susține că administrația companiei nu poate fi făcută responsabilă pentru angajații săi și acțiunile acestora în afara programului de lucru.

„Ne pare sincer rău pentru incidentul care a avut loc, dar în același timp, venim cu un apel către fiecare client să manifeste mai multă responsabilitate și prudență. Vă îndemnăm să nu încredințați cheile de la automobil oricui, mai ales în cazul în care persoana este sub influența alcoolului, sau să lăsăm bunurile ce ne aparțin în supravegherea persoanelor puțin cunoscute”, a spus el într-o reacție făcută publică de bloggerul Eugen Luchianiuc.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a IGP, Natalia Scripnic, a confirmat cele întâmplate. Potrivit sursei, victima a depus o plângere în adresa oamenilor legii, după incident. Pe cazul dat a fost inițiată o cauza penala conform art, 192 cod penal ,,Răpire de automobil”. Vinovat de cele întâmplate s-ar face un tânăr de 23 de ani, care a fost reținut pentru 72 de ore.

„Stabilim circumstanțele și ulterior urmează o decizie de sancțiune”, a mai precizat Natalia Scripnic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: