L-a depășit pe Lewandowski. Atacantul moldovean Nicolaescu a devenit golgheterul grupei preliminare la Campionatul European
Full Article 2 minutes read

L-a depășit pe Lewandowski. Atacantul moldovean Nicolaescu a devenit golgheterul grupei preliminare la Campionatul European

În premieră, un moldovean a devenit golgheterul grupei preliminare. Atacantul naționalei Moldovei Ion Nicolaescu a devenit golgheterul grupei E de calificare la EURO 2024. Anunțul a fost făcut de Federația Moldovenească de Fotbal, care a precizat că este o premieră pentru țara noastră. 

Potrivit Federației se întâmplă pentru prima dată în istorie ca un moldovean să ajungă golgheter în grupa preliminară.

Internaționalul nostru are 4 goluri marcate (1 din lovitură de la 11 metri). Trei dintre cele 4 goluri au fost înscrise în poarta Poloniei, iar unul, din penalty, contra Insulelor Feroe. Mai mulți jucători au câte 3 reușite la activ, printre care și atacantul Barcelonei, celebrul Robert Lewandowski (1 din penalty)”, au menționat reprezentanții Federației Moldovenești de Fotbal.

Ion Nicolaescu are 25 de ani și este golgheterul echipei naționale de fotbal a Moldovei. El are la activ 14 goluri marcate pentru Moldova în 41 de meciuri. Nicolaescu evoluează pentru Națională din anul 2018. Pe locul 2 este selecționerul Serghei Cleșcenco, cu 11 goluri (65 de meciuri, în perioada 1991-2006).

Ion Nicolaescu joacă la echipa olandeză Heerenveen.

În premieră, în această campanie preliminară, Moldova a avut șanse de calificare la turneul final. Pentru aceasta, Naționala trebuia să învingă Cehia, în deplasare. Pe 20 noiembrie, naționala de fotbal a Moldovei a încheiat preliminariile pentru Campionatul European. Fotbaliștii moldoveni au fost învinși de cei cehi. Partida s-a încheiat cu scorul 3:0, în favoarea cehilor. Șefa statului, premierul și președintele Parlamentului au felicitat fotbaliștii moldoveni pentru întregul lor parcurs în preliminariile pentru Campionatul European. Iar Federația Moldovenească de Fotbal a invitat doritorii să vină la Aeroportul Chișinău – începând cu ora 15:30, când fotbaliștii moldoveni se întorc în țară, pentru „a le transmite un sincer „mulțumesc”!”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: