Lilian Carp va sesiza Procuratura Generală: Să fie chemați la audieri și deputații care au plecat de la PLDM și PL
Full Article 3 minutes read

Lilian Carp va sesiza Procuratura Generală: Să fie chemați la audieri și deputații care au plecat de la PLDM și PL

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, declară că va depune o interpelare la Procuratura Generală ca să fie audiați nu doar cei care au plecat de la Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), dar și cei de la Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și Partidul Liberal (PL). „Eu rămân încă cu mari semne de întrebare, de ce au fost ridicați doar acei care au plecat din cadrul Partidului Comuniștilor?”, a spus parlamentarul.

În cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, Carp a menționat că au fost și alte plecări din partide și nu înțelege de ce au fost chemați la audieri doar cei care au plecat de la comuniști.

„Atunci nu au plecat doar acești deputați. Au plecat și alții din cadrul Partidului Liberal Democrat, acolo plecările au fost și mai masive. Au rămas tocmai cinci. Abia de au putut să își păstreze fracțiunea parlamentară. Și au plecat și de la Partidul Liberal. Aici este un mare semn de întrebare de ce nu sunt chemate și aceste persoane”, a spus Carp.

Totodată, potrivit lui, învinuirile aduse de îmbogățire ilicită sunt prea puține. „Da, ei s-au îmbogățit ilicit prin luarea aceasta de mită, dar scopul a fost altul – a fost preluarea puterii de către Plahotniuc, ceea ce cade sub incidența unui alt articol atât din Constituție  – uzurparea puterii politice”, a spus Carp.

Prin urmare, el a spus că va merge cu o cerere la Procuratura Generală. „Eu pregătesc o interpelare către Procuratură pentru a lua în calcul și acest articol din Constituție și să fie chemați și deputații care au plecat atât de la PLDM, cât și de la PL”, a conchis parlamentarul.

Amintim că pe 2 februarie, au fost reținuți pentru îmbogățire ilicită cinci ex-deputați: Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc, Artur Reșetnicov, Anatolie Zagorodnîi și Sergiu Sîrbu.

Procurorii anticorupție au ridicat mai multe bunuri în urma perchezițiilor care au avut la domiciliile persoanelor vizate, în automobilele acestora, precum și la sediile deținute de rude ale celor 5 ex-deputați. Printre bunurile ridicate se numără calculatoare, telefoane mobile, documente, înscrisuri de ciornă și alte probe, care urmează a fi examinate pentru a stabili relevanța pentru investigațiile efectuate pe aceste cazuri.

Violeta Ivanov a primit 20 de zile de arest în izolatorul CNA, după care a fost schimbată măsura în arest la domiciliu. Iar foștii deputați Artur Reșetnicov și Vladimir Vitiuc au primit 30 de zile de arest în izolatorul CNA. Mandat de arest a primit și Sergiu Sîrbu.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: