PAS, după ce Carp a ratat șefia Primăriei Chișinău: „Vom fi cu ochii pe primarul pro-Kremlin”
Full Article 3 minutes read

PAS, după ce Carp a ratat șefia Primăriei Chișinău: „Vom fi cu ochii pe primarul pro-Kremlin”

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu, tot el președinte al Parlamentului, a venit cu o reacție, după ce candidatul formațiunii politice la funcția de primar al municipiului Chișinău, Lilian Carp, a pierdut alegerile din primul tur, în fața actualului primar de Chișinău, Ion Ceban, care a candidat pentru un nou mandat din partea Mișcării Alternativa Națională (MAN). Grosu susține că votul dat de chișinăuieni demonstrează că formațiune „ar fi trebuit să lucreze mai bine” în campania electorală. Liderul PAS le-a mulțumit cetățenilor pentru votul acordat și a dat asigurări că partidul va lucra pentru Chișinău, din postura celor 20 de consilieri municipali, care au obținut sprijinul chișinăuienilor.

„În politică este important să recunoști rezultatul și votul cetățeanului. Noi îl recunoaștem, am primit acest vot ca atare, trebuie să muncim mai mult, să fim mai convingători. (…) Tot timpul este loc de mai bine. Diferența a fost foarte mică. Probabil ar fi trebuit să muncim mai mult. Nu căutăm să găsim vinovații. Am muncit mult, dar acest rezultat ne indică că trebuie să fim și mai prezenți în sectoare, în suburbii”, a declarat Igor Grosu.

De menționat că Lilian Carp a lipsit de la conferința PAS, în care Grosu a făcut totalizarea rezultatelor obținute de partid la alegerile din 5 noiembrie. Întrebat de jurnaliști de ce Carp lipsește, Grosu a declarat: „Este alături de noi, o să fie implicat foarte mult în tot ceea ce înseamnă Primăria Chișinău și CMC”.

Liderul partidului de guvernământ susține că, în continuare, PAS o să lupte pentru capitală din postura celor 20 de consilieri municipali, aleși la alegerile din 5 noiembrie.

„Cele 20 de locuri în CMC înseamnă o mare responsabilitate. Noi o să fim acolo, prezenți, o să fim vocali. (…) Nu o să lăsăm ca acest specimen al Kremlinului împreună cu rudele lui din diferite partide pro-ruse să profaneze ideea pro-europeană. O să insistăm, o să cerem transparență, o scoatem pe față toate încercările de a mușamaliza ceva, de a cosmetiza, pentru că el cu cosmetizatul se ocupă, nu cu implementarea proiectelor serioase. O să stăm pe capul lui, poate în sfârșit o să termine și podul de pe Viteazul”, a conchis Igor Grosu.

Primarul ales al capitalei, Ion Ceban, nu a comentat, deocamdată, declarațiile liderului PAS.

***

Pe 5 noiembrie în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri locale generale în orașe (inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți), sate (comune) și raioane, cu excepția localităților din stânga Nistrului și a municipiului Bender.

După prelucrarea a tuturor celor 305 procese verbale din Chișinău, Ion Ceban a acumulat 50,62% din sufragii. Candidatul PAS Lilian Carp a obținut 28,23 % dintre voturile alegătorilor.

În Consiliul Municipal al capitalei, 7 formațiuni politice își vor delega reprezentanți. Cel puțin aceasta reiese din datele preliminare după prelucrarea tuturor celor 305 procese verbale.

Cine este Ion Ceban și ce își propune să realizeze în noul mandat de primar, vezi AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: