Reacția băncii comerciale pe care s-a plâns Air Moldova: Să lucreze cu alt furnizor
Full Article 2 minutes read

Reacția băncii comerciale pe care s-a plâns Air Moldova: Să lucreze cu alt furnizor

Moldova Agroindbank (maib) neagă acuzațiile lansate de Air Moldova. Banca comercială susține că pe întreaga perioadă a parteneriatului a sprijinit Air Moldova în dezvoltarea și creșterea companiei.

Maib informează că contractul cu Air Moldova reflectă clauze specifice pentru industrie și pentru dezvoltarea companiei, conform cărora maib are obligația să protejeze interesele clienților care plătesc pentru serviciu, fără a restricționa tranzacțiile Air Moldova.

„Maib este un operator de plăți al Air Moldova, procesând plățile cu cardul și acționând în conformitate cu contractul semnat bilateral. Pe întreaga perioadă a parteneriatului nostru maib a sprijinit Air Moldova în dezvoltarea și creșterea companiei. Deși fiecare client este extrem de valoros pentru noi, maib nu a restricționat niciodată și nu restricționează Air Moldova să lucreze cu orice alt furnizor de plăți”, se arată într-un comunicat emis de maib.

Amintim că Air Moldova a lansat o petiție pe online. Compania a solicitat, din numele a 285 de angajați, intervenția președintei Maia Sandu. Air Moldova a spus că șefa statului ar fi „ultima șansă de a salva operatorul național”. În caz contrar, a adăugat compania, va intra în faliment.

De menționat că Air Moldova continuă să anuleze zboruri în ultima perioadă. Compania a anulat curse programate inclusiv pe 27 aprilie.

Președinta Maia Sandu a comentat petiția lansată de Air Moldova în adresa Președinției. Maia Sandu a declarat că aceasta nu intră în prerogativele Președinției și că „resursele financiare sunt la bugetul de stat”, însă datoriile acumulate trebuie să le întoarcă „cei care le-au făcut”. În același timp, președinta a menționat că autoritățile așteaptă „noutăți de la Procuratură despre modul în care a fost falimentată această companie atunci când era în proprietatea statului, după care privatizată”.

Ulterior, Air Moldova a declarat că deține peste 150 de milioane de lei pe contul său bancar, care sunt blocate din cauza unor „clauze abuzive” introduse de bancă în contract. Compania aeriană consideră că acțiunile băncii urmăresc scopul de a împinge compania spre faliment.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: