Un nou schimb de declarații între Ceban și Spînu: „faceți totul pentru a desființa Moldova” vs „dle primar, populismul nu va mai merge”
Full Article 3 minutes read

Un nou schimb de declarații între Ceban și Spînu: „faceți totul pentru a desființa Moldova” vs „dle primar, populismul nu va mai merge”

Schimb de declarații între primarul capitalei și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Primul a publicat pe rețelele de socializare un text, făcând referire la partidul de guvernare, cu mențiunea că „nu va alege cuvintele” și va spune „ce cred mulți alți cetățeni”. „Oamenii sunt săraci și tot mai înrăiți pe dezmățul profanilor care s-au cuibărit de 3 ani în ministere, Guvern și Parlament”, a scris Ceban, îndemnând reprezentanții partidului de guvernare să-și părăsească fotoliile. Reacția partidului vizat nu s-a lăsat așteptată. Vicepreședinte PAS, ministrul Andrei Spînu a scris că „Ion Ceban, în ultima perioadă, își arată din ce în ce mai des caracterul adevărat” și că „panica și isteria lui vine din eșecurile de la început de an”.

În seara zilei de 20 ianuarie, primarul capitalei Ion Ceban a publicat un text pe rețelele de socializare. Acesta și-a început mesajul cu mențiunea că „nu va alege cuvintele” și s-a referit partidul de guvernare.

„Nu voi alege cuvintele și voi spune inclusiv ce cred mulți alți cetățeni! Acești impostori cu toată haita lor galbenă întrec orice limite în fiecare zi. Oamenii sunt săraci și tot mai înrăiți pe dezmățul profanilor care s-au cuibărit de 3 ani în ministere, Guvern și Parlament, în instituțiile statului și în presa așa numită „independentă” care îi șterge așa de mult că nici de hârtie igienică nu au nevoie. Descreierați, care fac tot ce le trăsnește prin cap, închid instituții media, oameni, concediază oameni competenți și pun în loc tot felul de pitici care nu văd mai mult decât propriile interese din mașinile de serviciu. Deja vă este frică să ieșiți singuri pe stradă, deoarece furați țara, iar oamenii deja au înțeles acest lucru. Încetați să înaintați cu încălcarea tuturor normelor democratice și distrugerea țării! În 3 ani de mandat, faceți totul pentru a desființa Republica Moldova! Oamenii sunt tot mai determinați să „boțească fizionomiile” celor care se cred nepedepsiți! Plecați singuri de-acolo de unde ați venit!”, a scris Ceban.

La scurt timp a reacționat la mesajul edilului ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu.

„Oameni buni, Ion Ceban, în ultima perioadă, își arată din ce în ce mai des caracterul adevărat: dezechilibrat, isteric și mincinos. În loc să rezolve problemele din Chișinău iarăși atacă pe toți. Panica și isteria lui vine din eșecurile de la început de an: a oprit finanțarea programului extins în școli; nu mai vrea să finanțeze asistenții sociali pentru persoanele cu nevoi speciale; a tăiat compensațiile la căldură termică din Chișinău; a eșuat complet la curățirea orașului de zăpadă; Dle primar, populismul nu va mai merge în al doilea mandat. Hai la treabă!”, a scris ministrul.

Menționăm, acesta nu este primul schimb de declarații între Ceban și Spînu. Anterior au avut un schimb de replici cu privire la problema transportului în capitală, criza din domeniul energiei electrice, gestionarea capitalei în urma unei ploi torențiale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: