VIDEO Scandal la Aeroportul Chișinău, după ce cursele aeriene spre Nice și Parma au fost anulate
Full Article 2 minutes read

VIDEO Scandal la Aeroportul Chișinău, după ce cursele aeriene spre Nice și Parma au fost anulate

Scandal pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce cursele companiei Fly One spre Parma și Nice, planificate pentru 10 iunie 2023, au fost anulate. Călătorii, care și-au procurat bilete, sunt indignați de situația creată și spun că reprezentanții companiei îi ignoră. 

Avionul – ce aparține unei companii aeriene low-cost – ar fi trebuit să decoleze spre Parma la 12:30 și la 19:20 spre Nice, dar pasagerii au rămas lângă poarta de îmbarcare.

În tot acest timp mulți și-au pierdut răbdarea și au răbufnit. Poliția de Frontieră a solicitat pasagerilor să prezinte calm și înțelegere, fără a crea incomoditate celorlalți călători la zborurile planificate.

La patru ore după ce zborul a fost anulat, compania Fly One a venit cu un mesaj în care a anunțat că zborurile au fost anulate din cauza reținerilor în lanț, dar și incidența orelor în care aeroporturile limitează zborurile.

„Pasagerii sunt rugați să verifice mesajele primite prin email pentru a putea selecta una din opțiunile propuse de companie”, a menționat operatorul aerian.

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului începând cu 28 martie, curent, după ce în 2013 a fost luat în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani. Pe 4 aprilie, premierul Dorin Recean le-a cerut subalternilor săi să prezinte, în maxim o lună, un plan de dezvoltare al Aeroportului, care să prevadă, între altele, reducerea taxei aeroportuare de 9 euro și atragerea mai multor companii avia în Moldova.

Reamintim în acest context că compania Wizz Air a plecat din Moldova în martie curent, în timp ce cel mai mare operator avia din Moldova, Air Moldova, își anula, pe bandă rulantă, zborurile, din cauza dificultăților financiare. De atunci, autoritățile au anunțat că poartă discuții cu mai mulți operatori internaționali, inclusiv Wizz Air, pentru ca acesta să revină în Moldova, dar și RyanAir.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: