Situația de la Air Moldova: primele concluzii după controlul inițiat de guvern
Full Article 2 minutes read

Situația de la Air Moldova: primele concluzii după controlul inițiat de guvern

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Liliana Dabija, a anunțat pe 26 aprilie că în urma multiplelor zboruri anulate, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a emis prescripții și a efectuat controale la Air Moldova. Totodată, de la compania aeriană a fost solicitat un plan de dezvoltare, pentru a nu permite comercializarea pe termen lung al biletelor, astfel încât consumatorii să nu fie afectați. Totuși, o decizie privind ridicarea licenței nu a fost luată, potrivit ministrei.

„Colegii mei de la Autoritatea Aeronautică Civilă se îngrijesc în permanență să asigure respectarea drepturilor consumatorilor. În acest sens au fost emise câteva prescripții. A fost efectuată inclusiv și procedura de ocntrol și celor de la Air Moldova li s-a solicitat prezentarea unui plan de dezvoltare, care ar evita comercializarea pe o durată mai extinsă a biletelor și ulterior va afecta interesele consumatoriloe privind nerealizarea acestor obligații. Chiar zilele trecute am evocat că procedura de inspecție este în control. În momentul când va fi aprobată o decizie conform cadrului normativ, ne vom îngriji să vă anunțăm”, a declarat Liliana Dabija.

Totodată, Liliana Dabija a precizat că o decizie privind ridicarea licenței companiei Air Moldova nu a fost luată.

Potrivit ministrei, autoritățile se gândesc să revizuiască taxele aeroportuare de 9 euro.

Amintim că noi zboruri Air Moldova au fost anulate pe 26 aprilie. Este vorba despre cursa Baku-Chișinău, Bologna-Chișinău și Chișinău-Bologna.

Pe 21 aprilie, compania aeriană informa despre anularea tuturor zborurilor planificate din 21 aprilie până la 25 aprilie 2023. Ulterior, Air Moldova anunța că totuși va opera o parte din zborurile anulate anterior.

Anterior, Air Moldova a venit cu precizări despre 3 zboruri anulate pe 12 aprilie. Compania aeriană a spus că i-au fost blocate conturile, astfel nu a avut posibilitatea să-și achite serviciile ca ulterior să fie operate zborurile. Air Moldova a declarat că a ajuns în această situație din cauza unei condiționări a băncii de a majora suma de depozit pentru garantarea rambursării biletelor neutilizate.

Recent, Air Moldova a lansat o petiție pe online. Compania a solicitat, din numele a 285 de angajați, intervenția președintei Maia Sandu. Air Moldova a spus că șefa statului ar fi „ultima șansă de a salva operatorul național”. În caz contrar, a adăugat compania, va intra în faliment.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
п

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: