TAROM suspendă zborurile către și dinspre Tel Aviv. Va opera doar curse speciale
Full Article 3 minutes read

TAROM suspendă zborurile către și dinspre Tel Aviv. Va opera doar curse speciale

TAROM anunță că își suspendă zborurile către și din Tel Aviv. Operatorul român de transport aerian susține că va opera zboruri doar în regim special, în colaborare cu Ministerul român al Afacerilor Externe, scrie Digi24. Potrivit TAROM, tarifele preferențiale acoperă numai cheltuielile de operare.

„Începând de mâine, 12 octombrie 2023, TAROM continuă să opereze frecvențe speciale către și dinspre Tel-Aviv, numai la solicitarea Celulei de Criză a MAE. TAROM rămâne în strânsă legătură cu autoritățile statului în gestionarea situației actuale”, se arată într-un comunicat al companiei.

Reprezentanții companiei subliniază că TAROM este una dintre puținele companii care nu au întrerupt operarea pe Tel Aviv.

„Acest lucru se datorează mobilizării piloților și echipajelor noastre. Mai mult decât atât, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, compania TAROM a decis dublarea curselor pe ruta Tel Aviv Otopeni, în intervalul 7-10 octombrie 2023. Acest set de curse suplimentare au un regim special și tarife preferențiale care acoperă numai cheltuielile de operare. Continuarea operării se datorează în mare parte dedicării echipajelor și piloților TAROM cărora compania le mulțumește public pentru modul profesionist în care abordează această situație complexă”, mai scrie în comunicat.

De menționat că, anterior, autoritățile de la Chișinău au anunțat că cetățenii Republicii Moldova care doresc să părăsească Israelul – țară care se află în stare de război – beneficiază de acces prioritar la rutele operate de compania aeriană românească TAROM. Detalii – AICI.

***

Amintim că gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat un atac fără precedent asupra Israelului, luptătorii săi intrând în comunitățile din apropierea Fâșiei Gaza, ucigând sute de locuitori și luând ostatici. Ce este Hamas? Ce este Fâșia Gaza? De ce se luptă Israelul și Hamas? Găsiți explicația aici. Potrivit ultimelor date, în doar patru zile de război, peste o mie de israelieni au murit. Cel puțin 2,6 mii au fost răniți. În Fâșia Gaza, 900 de oameni au fost uciși și 4,5 mii au fost răniți.

Oficial, în Israel se află aproximativ 20 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova. Autoritățile de la Chișinău au condamnat atacurile împotriva Israelului. Pe 11 octombrie, MAIEI a anunțat că un cetățean moldovean, în vârstă de 35 de ani, și-a pierdut viața în Israel. Potrivit Chișinăului, moldoveanul lucra în apropierea zonei de conflict.

Cetățenii Republicii Moldova care se află în Israel sunt îndemnați să se înregistreze pe o platformă online, lansată de MAEIE. Ambasada Moldovei în Israel susține că platforma va facilita comunicarea cu funcționarii consulari, în contextul deteriorării „grave” a situației de securitate din Israel din ultimele zile.

Pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau linia de urgență a Ministerului.

Informații de contact:

pagina web: https://israel.mfa.gov.md/

email: [email protected]

telefon de urgență: +972527789772 în regim 24/7

Centru de Apel MAEIE:

0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.

+373 22 188 000 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare.

mail: [email protected]


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: