VIDEO Igor Grosu: Întâmpinăm un Mărțișor trist în acest an. Toată Moldova trăiește acum cu îngrijorare
Full Article 2 minutes read

VIDEO Igor Grosu: Întâmpinăm un Mărțișor trist în acest an. Toată Moldova trăiește acum cu îngrijorare

Președintele Parlamentului Igor Grosu spune că întâmpinăm un Mărțișor trist în acest an, în timp ce Ucraina se află într-un război nejustificat. Grosu declară că toată Moldova trăiește acum cu îngrijorare. „Rudele, prietenii noștri ucraineni trec prin momente cumplite”, comunică șefia Parlamentului.

„Întâmpinăm un Mărțișor trist în acest an. Ucraina se află într-un război nejustificat și inuman. Sunt bombardate locuințele oamenilor, grădinițe, spitale. Mor oameni nevinovați, civili și copii. Toată Moldova trăiește acum cu durere și îngrijorare. Rudele, prietenii noștri ucraineni trec prin momente cumplite. Mulți sunt nevoiți să stea ascunși în adăposturi, femeile și copiii fug din calea războiului. Zeci de mii de cetățeni ucraineni vin în aceste zile în Moldova pentru că vor să-și știe copiii în siguranță. Îi primim cu brațele deschise”, spune Grosu.

Președintele Parlamentului spune că moldovenii s-au unit pentru Ucraina.

„Refugiații ucraineni sunt adăpostiți, ajutați, ghidați, încurajați. Mii de oameni fac voluntariat pentru a organiza primirea refugiaților. Zeci de mii de donații sunt oferite în ajutor. Numeroși antreprenori oferă cazare, mâncare, transport gratuit. Moldovenii își oferă casa și masa ucrainenilor pe care nu i-au văzut până acum niciodată. Asta înseamnă PACEA – iubirea și grija față de oameni”, a declarat Grosu.

De menționat că și președinta Maia Sandu, astăzi, a venit cu un mesaj pentru cetățeni. În prima zi a primăverii, Maia Sandu a declarat că Mărțișorul din acest an este și mai simbolic. „El vine cu un mesaj de pace”, a spus șeful statului moldovean.

Tot astăzi, autoritățile Republicii Moldova au anunțat despre lansarea unei campanii naționale „Moldova pentru Pace”. Cetățenii moldoveni sunt chemați să plaseze mesaje anti-război, alături de logo-ul și simbolul inițiativei.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A șasea zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: